Background image
Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Κερκυρας home

Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Τα νερά του πανέμορφου νησιού των Φαιάκων υποδέχθηκαν 5-7 Ιουνίου και για 2η συνεχή χρονιά τον Αγώνα Κλασσικών Σκαφών της Κέρκυρας. Το Corfu Classic Υacht Race 2015 διοργανώθηκε από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Κέρκυρας (Ι.Ο.Κ.) με τη στήριξη του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδας (Ν.Ο.Ε.) και την επιτυχημένη ομάδα του Spetses Classic Yacht Regatta. Η μεγάλη επιτυχία του Corfu Classic Yacht Race (CCYR) 2015 επισφραγίζει το θεσμό πλέον ως ένα εκ των σημαντικότερων γεγονότων στα αθλητικά δρώμενα του Ιονίου και της Αδριατικής.

Απαράμιλλης ομορφιάς Κλασσικά Σκάφη, Spirit of Tradition και Σύγχρονα Κλασσικά σκάφη προσέφεραν μοναδικές εικόνες στις εντυπωσιακές ιστιοδρομίες που διεξήχθησαν το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Ιουνίου με φόντο το Παλαιό Φρούριο και την -επίσης κλασσικής ομορφιάς- πόλη της Κέρκυρας. Ακόμη, τη 2η ημέρα διαγωνίσθηκαν τα υπέροχα, μικρά λατίνια και για πρώτη χρονιά Παραδοσιακά σκάφη (καΐκια).

Μεταξύ των θρυλικών και σπουδαίων σκαφών που συμμετείχαν ήταν το Gipsy Moth III, το 16μετρο Ketch με το οποίο ο Sir Francis Chichester έκανε μόνος το Γύρο του Κόσμου και στη 2η χρονιά του στο CCYR κατέκτησε τη 2η θέση στην κατηγορία Κλασσικών Σκαφών. Μπροστά του τερμάτισε και τις δύο ημέρες το “καμάρι του Ι.Ο.Κ.” ALEXANDRA σε σχεδιασμό των Sparkman και Stephen με skipper τον Πρόεδρο του ομίλου, Ιωάννη Μαρουλάκη. Την 3η θέση κατέλαβε το “Καμάρι του Ιονίου” με Ελ. Μωραΐτη στο… τιμόνι.

Την 1η θέση στα λατίνια κέρδισε το Κύκνος με κυβερνήτη τον Γεράσιμο Φωτεινάτο, ενώ το πλήρωμά του έλαβε και το ειδικό βραβείο Καλύτερης Εμφάνισης! Στη νεοσύστατη κατηγορία των καϊκιών το 1ο βραβείο κέρδισε το πλήρωμα του Escapade με επικεφαλής τον Chatin Bernard.

Η Κέρκυρα με τον σπουδαίο πολιτισμό και την αξιόλογη ναυτική παράδοση, αποτέλεσε την “πύλη” για ένα από τα πιο σημαντικά ιστιοπλοϊκά καλοκαίρια της Ελλάδας. Το 2ο CCYR ήταν η αφετηρία για το 1ο Σιρκουί Κλασσικών & Παραδοσιακών Σκαφών αφού τον αγώνα ακολουθεί ένας ομαδικός πλους με σκοπό την ανακάλυψη των τουριστικών και πολιτιστικών θησαυρών της δυτικής Ελλάδας και με προορισμό την πολυαναμενόμενη Spetses Classic Yacht Regatta (18-21 Ιουνίου). Τα σκάφη θα ολοκληρώσουν τη σειρά των αγώνων στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, Σύρο, 25 με 27 Ιουνίου!

Για το Corfu Classic Yacht Race 2015, ο Πρόεδρος του Ι.Ο.Κ., κ. Ιωάννης Μαρουλάκης δήλωσε: «Η συμμετοχή πολλών και σημαντικών σκαφών για 2η συνεχή χρονιά επισφραγίζει με τον πιο πειστικό τρόπο τη σοβαρή προσπάθεια του Ομίλου μας για την αναβάθμιση του αθλήματος της ιστιοπλοΐας στην Κέρκυρα! Πλέον κοιτάμε μπροστά με φιλοδοξίες για μία ακόμη πιο εντυπωσιακή 3η χρονιά!».

Ο Στρατής Ανδρεάδης, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, τόνισε από την πλευρά του: «Έπειτα και από αυτή τη δεύτερη χρονιά, μπορούμε με χαρά να δηλώσουμε πως η Κέρκυρα έχει αρχίσει να πρωταγωνιστεί στα ιστιοπλοϊκά δεδομένα της Ελλάδας. Η αναγνώριση από τα πληρώματα του εξωτερικού αλλά και η επιτυχημένη έναρξη για το 1ο  Hellenic Classic & Traditional Boat Circuit είναι μείζονος σημασίας για το άθλημα στη χώρα μας!».

Το Chivas Regal ήταν και αυτή τη χρονιά ο Χρυσός Χορηγός του CCYR, με θεατές και συμμετέχοντες να απολαμβάνουν δημιουργικά ποτά και cocktail, εορτάζοντας με αυτό τον τρόπο την ομαδικότητα και την ευγενή άμιλλα. Ο Christophe Lemarié, CEO της Pernod Ricard Hellas, αναφέρθηκε σχετικά: «Η αυθεντική ομορφιά της Κέρκυρας και των πανέμορφων σκαφών, όπως επίσης και η ανάδειξη του ευ αγωνίζεσθαι ενίσχυσαν ακόμη περισσότερο τη σύνδεση του Chivas Regal με το CCYR σε αυτή τη 2η χρονιά! Οι κοινές αξίες θεμελιώνουν τη σχέση του Chivas Regal με τον Αγώνα Κλασσικών Σκαφών της Κέρκυρας».

Το Marbella Corfu Hotel, Χορηγός Φιλοξενίας του CCYR προσέφερε την καλύτερη θέα στις ιστιοδρομίες, μεταφέροντας επισκέπτες και προσκεκλημένους στην καρδιά του αγώνα με ένα ταχύπλοο σκάφος. Ο Βασίλης Δρακόπουλος, CEO του Marbella Corfu Hotel είπε: «Οι επισκέπτες μας απολαμβάνουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και ξεχωριστές εικόνες που παρέχει απλόχερα το νησί της Κέρκυρας. Οι μοναδικές στιγμές που ζήσαμε για ακόμη μία χρονιά στο Corfu Classic Yacht Race προσέφεραν τα μέγιστα σε μία αξέχαστη εμπειρία φιλοξενίας στο MarBella Corfu Hotel».

Υποστηρικτές του CCYR 2015 ήταν, η επιχείρηση δημιουργίας τσαντών από ανακυκλωμένα ιστιοπλοϊκά πανιά Salty Bag, που σχεδίασε όμορφες τσάντες, υψηλής ποιότητας και αντοχής για τους συμμετέχοντες κυβερνήτες, η ΕΨΑ, που προσέφερε δροσιστικά αναψυκτικά στα υπέροχα συλλεκτικά μπουκάλια για την επέτειο 90 χρόνων της εταιρείας, ο παραδοσιακός Ambelonas στον οποίο οι καλεσμένοι δοκίμασαν αριστουργήματα της Κερκυραϊκής κουζίνας, και τα πολύτιμα στους αγωνιζόμενους αντιηλιακά La RochePosay.

Επίσημος Χρονομέτρης του φετινού αγώνα ήταν ο ταυτισμένος με την ιστιοπλοΐα, Ελβετικός Οίκος υψηλής Ωρολογοποιίας IWC Schaffhausen, με την ανανεωμένη σειρά Portugieser.

Περισσότερα στα: ccyr.gr | facebook.com/corfusailing

 

IMG_7454_gr